Historie výroby

 

 

V březnu 1999 bylo rozhodnuto o výrobě lososového kaviáru v areálu lesů Hluboká nad Vltavou a.s.. Příprava výroby, výrobní prostory , zaškolení pracovníků, zhotovení obalů bylo realizováno za osm měsíců . První kaviár byl dodán do obchodní sítě v listopadu . Hned od počátku se firma snažila o vysokou kvalitu kaviáru hodnocenou dle Ruské státní normy.Ve výrobně se začalo uplatňovat přísné dodržování hygienických požadavků ve smyslu norem EU. Byla zavedena kontrola výroby a uplatňován systém HACCP ( kontrola výroby a stanovení kritických bodů ve výrobě). Tato opatření pomohla získat v průběhu roku 2003 certifikaci uplatňování norem ISO 9001 –  2OO1 a dále ISO 14001 – 2005.

 

Od roku 2001 se náš obchodní zájem soustředil hlavně na hotely a restaurace. To se projevilo stabilizací výroby a také mělo vliv na získání prestižního ocenění v anketě odborného nakladatelství časopisu Food servis a Minutka  Výrobek roku 2002“, kde se kaviár IMPERÁTOR umístil na druhém místě. V roce 2007 jsme získali zvláštní cenu  jihočeské agrární komory „Chutná hezky Jihočesky“ pro výrobky vyráběné v Jihočeskými výrobci.